Óriási érdeklődés övezi a Magyar Nagydíjat, pedig még el sem rajtolt az idei Forma-1-es szezon. Már januárban elfogytak a jegyek, így új, ideiglenes lelátókat kell felhúzni, ám már azokra is minden belépőt értékesítettek.

Szám szerint további 7564 jegyet adtak el alig több mint egy hónap alatt, ezért a Hungaroring vezetése úgy döntött, újabb tribünt épít. Az idén Pódium tribün névre keresztelt lelátót legutóbb 2009-ben építették fel, s most újra áll majd a Grid tribün fölötti területen, így 1768 újabb ülőhely találhat gazdára.

„Nem mondanám, hogy a tavalyi, több szempontból is izgalmas idényzáró után meglep a hatalmas érdeklődés, de hogy február közepén így állunk majd a jegyeladásokkal, arra talán még mi sem számítottunk” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az újabb tribün építésével összesen 9332 extra jegyet értékesítenek a Hungaroringre, amivel Gyulay számításai szerint a 2019-es látogatottsági adatokat is túlszárnyalják majd a szurkolók. Három évvel ezelőtt 230 ezren látogattak ki a Magyar Nagydíjra, a vasárnapi futamot pedig 92 ezren kísérték figyelemmel a helyszínen.