Nem sikerült titokban tartani, egy lesifotónak köszönhetően bőven idő előtt kiderült, hogyan is fog kinézni az F1-75, a Ferrari 2022-es Forma-1-es autója, ám csütörtökön a hivatalos bemutat is megtörtént.

Ahogy arra számítani lehetett, Carlos Sainz és Charles Leclerc versenygépét nyakon öntötték egy jó adag fekete festékkel az eddigiekhez képest valamivel sötétebb vörös mellett. Igencsak agresszív koncepciót mutattak meg a maranellóiak: az oldaldobozok tetején látható bordák az Aston Martinéra emlékeztetnek, és található még itt egy U alakú, folyamatosan mélyülő csatorna is (lásd a nyitóképen).

A legkülönlegesebb rész talán a radikálisra szabott orrkúp: ilyen csúcsos megoldást idén még nem láttunk. Az autó hátulját gondosan takargatták, Mattia Binotto csapatfőnök utalt is arra, hogy ott még akadhat titkolnivaló.

F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 1F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 2

Magáról az autó teljesítményéről nyilván nem lehet tudni semmit egészen a barcelonai tesztig, de az olasz sajtó szerint a Ferrari motorjával nem lesz gond, az aerodinamikával kapcsolatban azonban felmerülhetnek aggasztó kérdések. “Az elvárások nagyon magasak, de bízunk abban, hogy a háttérben elvégzett munkának köszönhetően nagyszerű eredményeket érhetünk el” – mondta Leclerc.

F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 3F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 4

Sainz hozzátette, az ő célja az, hogy tovább javuljon ebben a szezonban. “Megtanultam, hogyan működik belülről a csapat, most pedig itt az ideje a következő szintre lépni. Mi, versenyzők és a csapat együttesen szeretnénk több sikert elérni 2022-ben.”

F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 5

A mezőny többsége már megmutatta, hogyan is fognak kinézni az idei szezonban. A következő autóbemutató február 18-án lesz, nyolcadikként a Mercedes fogja bemutatni, mivel készültek a 2022-es Forma-1-es szezonra. Az összes új autóról egy helyen ide kattintva olvashatsz nálunk!

F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 6F1: Itt az új, vérvörös, agresszív külsejű Ferrari 7