Vitatott körülmények között, részben Michael Masi versenyigazgató közbeavatkozásával dőlt el tavaly a Forma-1-es világbajnoki cím sorsa Max Verstappen javára. A verseny utolsó körében bukta el nyolcadik elsőségét Lewis Hamilton, aki a történtek után majdnem két hónapig teljes némaság burkolózott közösségi oldalain.

Az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj leintése óta a sajtónak sem nyilatkozott a Mercedes versenyzője, és mint azt a futamon harmadikként leintett Carlos Sainz elárulta, komoly erőfeszítésekkel tudta csak megőrizni nyugalmát. „Az utolsó körben elveszíteni a világbajnokságot egy olyan dolog, amit nehéz elfogadni” – mondta a spanyol a La Gazzetta dello Sportnak.

F1: „Minden eddiginél jobban tisztelem Hamiltont” 2

„Minden eddiginél jobban tisztelem őt azért, ahogy ott uralkodni tudott magán. Néhány szót váltottunk egymással a dobogón, és szenvedett” – tette hozzá Sainz. Arra is kitért, ha ő lett volna Hamilton helyében, nagyon rosszul érezte volna magát. „Meglepett, hogy nem omlott össze a verseny után.”

A szezonzárón történteket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is vizsgálja, az eredményeket az idény első hétvégéje előtt, március 18-án hozzák nyilvánosságra. „El kell kerülnünk, hogy elkövessük újra ugyanazokat a hibákat” – jegyezte meg ennek kapcsán a Ferrari pilótája.