2022-re nemcsak az autók változnak meg jelentősen a Forma-1-ben, de a hétvégék menetrendje is megújul. Ott van például rögtön a sprintek kérdése, melyek számát elvileg megduplázná a sportág vezetése, de még az is lehet, hogy egyet sem látunk idén belőlük.

Az viszont már fix, hogy az eddigi négy nap helyett, melyből a csütörtök kizárólag a sajtóé volt, háromnaposra zsugorodik egy versenyhétvége, a sajtónapot eddigi formájában eltörölték. A pilóták ezzel az év során 22-24 szabadnapot is nyerhetnek, de a hétvégi programjaik így sűrűbbé válhatnak, főleg akkor, ha igazak a legújabb hírek.

Holland források szerint ugyanis az első két szabadedzés, melyek hosszát 2021-re 90-ről 60 percre rövidítettek, idén újra másfél órásak lehetnek. Ezzel elveszik azt a minimálisnak mondható, de mégis meglévő izgalmi faktort, melyet az jelentett, hogy a csapatoknak kevesebb idejük volt a beállítások finomhangolására.

2021-ben még a fél-fél órás rövidítés ellenére is láthattunk olyat, hogy az első és a második edzések bizonyos szakaszaiban nem lépett autó pályára. Azzal, hogy visszatérhetnek a hosszabb gyakorlások, ez az idő is hosszabbá válhat, mely nem kedvező sem a helyszíni nézőknek, sem az eseményeket tévén keresztül követő nézőknek.

Megváltozhat az edzések időpontja is: az egy délelőtti és egy délutáni gyakorlás helyett kora és késő délután kezdődhetnek a szabadedzések, legalábbis az európai pályákon.