Habár szurkolói és nézői szempontból még sokat kell várni a kezdésre, megállíthatatlanul közeledik a 2022-es Forma-1-es szezon kezdete. Az egyes csapatok autói nagyrészt összeálltak már, de van néhány olyan kritikus pont a fejlesztési munka során, melyet ha nem ugranak meg, az jelentősen visszavetheti egy-egy autó fejlesztését.

Ilyen a törésteszt is, melyet elsők között teljesített a Haas csapata. Nincsenek azonban egyedül az olasz Motorsport információi szerint, akik úgy tudják, hogy már a Ferrari is túl van a procedúrán, melyet sikerrel teljesített.

Az itáliai forrás szerint a maranellóiak a szokásosnak tekinthető Bollate városában található központban hajtották végre a tesztet, melyen tökéletesen megfeleltek. A szaklap szerint 2019-ben a Ferrari már részt vett egy olyan törésteszten, ahol egy, a 2022-re tolt új szabályok szerint épült kasztnit próbáltak ki. A törésteszten nyert információk állítólag sokat segítettek az istállónak, és jelentős átalakításokat eszközöltek autójukon.

Az apropó kapcsán felemlegették Mattia Binotto csapatfőnök szavait, aki elkerülve a Ferrari-féle rossz szokást, tudatosan nem tesz említést a világbajnoki címről egyetlen nyilvános megszólalásán sem. “Hány versenyt akarunk nyerni? Amennyit csak lehet. A Ferrarinak mindig a legjobbra kell törekednie – ez igaz, de nem akarjuk alulmúlni a saját elvárásainkat. Azt mondjuk jelenleg, hogy annyi versenyt szeretnénk nyerni, amennyit csak tudunk” – mondta az olasz szakember.