2021-re részben megújította felállását a Ferrari, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel menesztésével ugyanis Carlos Sainz érkezett a csapathoz a saját nevelésű Charles Leclerc mellé. Az előzetes várakozásokkal ellentétben – még ha csak néhány ponttal is – a spanyol végzett előrébb a bajnokságban, négy dobogót is begyűjtve.

Pedig a Ferrari eleinte bizonytalan volt a Sainzban rejlő potenciált illetően, erről maga a csapatfőnök vallott színt. „Örülünk a versenyzőinknek. Sainz megmutatta, mennyire értékes, noha eleinte, amikor bejelentettük őt, szkeptikusak voltunk vele kapcsolatban. De lecsaptunk rá, mert tudtuk, hogy a konstruktőri pontversenyben segíthet nekünk, ezt pedig idén meg is mutatta” – dicsérte a csapat új pilótáját Mattia Binotto a Sky Italiának nyilatkozva.

F1: Kételkedett versenyzőjében a Ferrari 1

„Minden versenyt befejezett, és két kivételt leszámítva mindegyiken pontot is szerzett. Remek évet futott, gyorsan be tudott illeszkedni a csapatba. Ő egy olyan versenyző, akiről tudjuk, hogy számíthatunk rá. Nagyszerű párosításunk van, ha a jövőnkre gondolunk.”

„Charles-t pedig már jó ideje ismerjük, elvégre az akadémián is velünk volt” – tért ki a csapat monacói növendékére. „Tehetséges versenyző, aki nagyon gyors időmérőkön, idén pedig tovább tudott fejlődni, gumikezelésben és versenytempóban egyaránt. Ennek nagyon örülök.”

Nem újdonság, hogy a Ferrarinál meglepődtek Sainz teljesítményén, hiszen egy friss interjúban Bernie Ecclestone is beszélt erről. Elmondása szerint a Forma-1 korábbi elnök-vezérigazgatója a spanyol versenyző édesapja felhívta őt, és fia helyzetéről beszélgettek. „Mondjuk úgy, hogy sokan meglepődtek Maranellóban azon, hogy megfuttatta idén Leclerc-t a pénzéért” – árulta el Ecclestone a svájci Blicknek.