Az utóbbi néhány hét másról sem szólt, mint arról, hogy a Red Bull éppen mit és miért tart szabálytalannak a Mercedes autóján. Noha a Red Bullnak sikerült elérnie, hogy szigorítsák a hátsó szárnyakra vonatkozó teszteket, de ez csak jövőre történik meg, idén még mindenki azt csinál, amit akar.

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke szerint bosszúból szálltak rá a Mercedesre, mert a rivális ugyanezt csinálta velük a szezon elején. “Amint a Mercedes felismerte, hogy idén felértünk a szintjükre, sőt gyorsabbak is vagyunk, mindenféle rágalmakkal állt elő hajlékony szárnyakról és egyebekről” – mondta Marko.

“A Mercedes lényegében szabotált minket, és ehhez felhasználta az ügyfélcsapatait, a Williamst, a McLarent és az Aston Martint is. Nagyon sportszerűtlen gesztusok voltak, ezért mi is nagyon figyelni kezdtünk arra, hogy mi történik a Mercedesnél, például a hátsó szárnyak környékén.”

A Red Bull a szezon egy pontján az FIA illetékeseivel is leült tárgyalni. “Úgy éreztük, nagyon egyoldalú döntések születnek. De azóta többször beszélgettünk az FIA-val és a Libertyvel is, szóval már inkább azt mondanám, ez a játék része.”