Mick Schumacher és Nyikita Mazepin között nem volt túl jó a kapcsolat első közös Forma-1-es évükben. A konfliktus egyik alappontja az volt, hogy a Haas Forma-1-es csapatánál egész évben azon civakodtak, hogy ki milyen kasztnival versenyezzen. Erről Dimtrij Mazepin, Nyikita apja és a csapat főszponzorának tulajdonosa mesélt.

“Igen, ez valóban probléma volt, de megoldottuk a csapattal együtt. Az egyik kasztni teljesen tönkrement egy hatalmas balesetben” – célzott az üzletember Romain Grosjean tavalyi majdnem halálos bukására. “Építettek egy újat, a csapat pedig úgy döntött, hogy azt Mick Schumachernek adják. Ám amikor Nyikita vezetett a régivel, azonnal jelezte, hogy az nagyon más.”

“Júniusban a csapattal megegyeztünk, hogy a két pilóta kasztnit cserél, így összehasonlíthatják őket. Nyikita jó hétvégét zárt az újjal, Mick azonban nagy balesetet szenvedett. Ezért úgy döntöttünk, új kasztnit építünk, és én fizettem az építését a saját pénzemből. Úgy hisszük, a pilótáknak egyenlő feltételek mellett kell küzdenie” – mondta az apa.