Nem kérdéses, hogy az idei Max Verstappen pályafutásának legjobb szezonja, függetlenül attól, hogy a végén összejön-e neki a bajnoki cím vagy sem. A Red Bull hollandja a 2021-es Forma-1-es szezon eddigi 20 futamából kilencszer rajtolhatott a pole-pozícióból, kilencszer győzhetett és 16-szor állhatott dobogóra.

Utóbbi adathoz kapcsolódóan létezik egy rekord, melyet egy ideje már nem sikerült megdöntenie senkinek: jelenleg Michael Schumacher, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a csúcstartók 17-17-17 pódiummal egy szezonon belül. Egy gyors fejszámolás után hamar kikövetkeztethető, hogy ha Verstappen a maradék két futamon is dobogóra áll, akkor ő lesz az egyedüli rekorder ebben a kategóriában 18 top3-as helyezéssel.

Tény, hogy a hollandnak egyébként könnyebb dolga van manapság, amikor ilyen sok futamot rendeznek, hiszen annak idején Schumacher úgy érte el ezt a számot 2002-ben, hogy a szezon összes futamán dobogóra állt. Másfelől azonban a Ferrarinak akkor közel sem voltak olyan erős kihívói, mint most a Red Bullnak a Mercedes, vagy fordítva.

Szerinted meglesz Verstappennek a 18 dobogó?
Igen
87% (6095)
Nem
13% (941)