A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton Brazília után újabb domináns győzelmet aratott Katarban, pedig a Mercedes előzetesen arra számított, hogy az év utolsó három helyszíne közül Losail lehet az “Achilles-sarka”. Ehhez képest Verstappen már az időmérőn sem tudta megközelíteni Hamiltont, aki a futamon pont annyit adott ki magából, hogy simán nyerjen.

Ralf Schumacher szerint az erőviszonyok jelenleg már egyáltalán nem a hollandnak kedveznek, az egykori Forma-1-es versenyző szerint “normál körülmények között” Verstappennek semmi esélye.

“Jelenleg a Mercedesé az erősebb és stabilabb csomag” – jelentette ki Schumacher. “Max mindent belead, és hétről hétre bizonyítja, mennyire jó. De normál körülmények között már nincs esélye.”

“Talán lesz egy kis szerencséje, ami eddig hiányzott. Ha korábban mellé állt volna fortuna, talán már világbajnok lenne.” Verstappen a szezonban korábban balszerencsés körülmények között veszített értékes pontokat, ilyen volt a bakui defektje is, amikor az első helyről esett ki.