A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton még Max Verstappenhez képest is más ligában autózva nyerte meg a Forma-1-es Katari Nagydíjat, így a hajrára igen szoros lett a bajnoki állás. Az utóbbi hetek alapján úgy tűnik, a Mercedes előnybe került a Red Bull-lal szemben, ám Losailban nem volt akkora az előnyük, mint egy hete Interlagosban.

Az ottani formát sokan részben az új motor számlájára írják, és valószínűleg igazuk is lehet, legalábbis erről tanúskodik Toto Wolff csapatfőnök megszólalása is, aki egyúttal a szoros bajnoki csatában reménykedőkkel rossz hírt közölt: az extra teljesítményt nyújtó V6-os visszakerül Hamilton autójába az utolsó két futamra.

“Szaúd-Arábia jó pályánk lehet, de tudjuk idén, hogy fordítva is történhetnek a dolgok” – mondta az osztrák szakember. “De van egy hosszú egyenese, ahol bevetjük az erős motorunkat, melyet nem használtunk itt. Reméljük, hogy Valtteri is ott lesz, szükségünk lesz rá” – utalt a defektet kapó, majd a futamot feladó Bottasra a főnök.

“Ha mindenki befejezi a versenyt, a döntés Abu-Dzabira marad” – tekintett előre Verstappen és Hamilton bajnoki csatájára Wolff. “Maximumon kell nyomnunk majd. Be kell hoznunk a lemaradást, pontokat kell szereznünk és ezt is fogjuk tenni.”