A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton utcahosszal nyerte a Forma-1-es Katari Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt. Amikor azt hihettük volna, hogy a vizsgálatok hada lezárult a futam előtt, jött még egy furcsa ügy.

A stewardok ugyanis meghallgatásra hívták a Red Bull csapatfőnökét, Chrisitan Hornert azzal az okkal, hogy megszegték a sportszabályzat két pontját. Ez a két pont azt taglalja, hogy nem szabad sértegetni vagy morális kárt okozni a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, annak tagszervezeteinek, tagjainak és tisztviselőinek, illetve általánosan véve a motorsportnak illetve az FIA által védett értékeknek. Emellett hasonló megkötések vonatkoznak a szervezőkre, a promóterre, de még a pályabírókra is.

Az egyelőre nem tiszta, hogy maga Horner, vagy a Red Bull csapatának más tagja szegett-e szabályt, melyért a csapatfőnöknek kell felelnie. Tény azonban, hogy Horner és Helmut Marko sportigazgató is keresetlen szavakkal illették a sárga zászlót lengető pályabírót, aki meglátásuk szerint önállósítva magát kezdett el jelezni, holott a központi rendszer nem jelzett sárga zászlót. Emellett inkompetensnek nevezték az FIA-t, hozzátéve, hogy saját hibáikat a versenyzőkön verik le, és ideje lenne, ha felnőnének már a döntéshozók.

Később kiderült, a stewardok Horner szavaival nem voltak megelégedve, melyekkel a sárga zászlót lengető pályabírót támadta. Végül a csapatfőnök megúszta egy figyelmeztetéssel az ügyet, Horner pedig felajánlotta bocsánatkérését.