Fernando Alonso és Lewis Hamilton 2007-es közös szezonja finoman szólva sem a barátságépítésről szólt: a McLarenen belül a két csapattárs egymást támadta a színfalak előtt és mögött egyaránt. Miután azonban Alonso továbbállt, normalizálódott a kapcsolatuk.

Nemrég azonban 2005 és 2006 legjobbja elárulta, hogy manapság inkább csak a tisztelet van meg köztük, mintsem barátság. Alonso szerint mindez Hamilton életstílusának köszönhető. “2008-ban, 2010-ben és 2011-ben közelebb voltunk, mint valaha, mert megértettük, hogy 2007-ben a főnökeink nem menedzseltek jól minket. Mindketten nagyon fiatalok és versengők voltunk, és szükségünk volt valamilyen iránymutatásra, de nem kaptunk.”

“Tiszteltük és meg is értettük egymást. Most azonban inkább csak a tiszteletteljes kapcsolat maradt meg, mely talán hidegebb, mint korábban. Különböző véleményünk van a különböző dolgokról. Lewisnak eltér az életstílusa legtöbbünkétől, és ez elválaszt minket” – mondta Alonso.

A spanyol a bajnoki finissel kapcsolatban elmondta, ő nem sorolná Hamilton erősségei közé azt, hogy a brit mindig képes győzni. Meg is indokolta, miért. “A Forma-1-ben mindig motivált az ember. Ha bajnoki címet nyersz, a következő szezonra újraindítod magad, a nulláról indulsz, és sosem unod meg a sikert. Ezért nem hiszem, hogy ez Lewis erőssége. Sok erőssége van, de nem lenyűgöző, hogy képes nyerni, igazából az eléggé könnyű” – mondta az Alpine pilótája.