Max Verstappen egy, a sportszerűség határát súroló manőverrel védekezett Lewis Hamilton ellen a Forma-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon. Az ügynek akkor nem lett következménye, ám új bizonyítékok előkerülése miatt a Mercedes kérte az incidens újravizsgálatát.

Sokan nem értették, miért nem kapott büntetést a Red Bull pilótája. Michael Masi versenyigazgató ezúttal is menetrendszerűen hozta a magyarázatot, ám Jolyon Palmer korábbi F1-es pilóta és jelenlegi szakértő rávilágított egy elgondolkodtató dologra az elmaradó szankció kapcsán.

“Nem tudom, ennél mi lehetett volna tisztább leszorítás, és mégsem volt vizsgálat. Szerintem a stewardoknak eszébe juthatott a 2019-es Kanadai Nagydíj, ahol Vettel büntetése tönkretette a versenyt minden néző számára” – tekintett vissza a brit. Az akkor még a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok egy alkalommal lecsúszott a pályáról, és a füvön keresztül tért vissza Hamilton elé/mellé, ezzel feltartva őt. Az ellentmondásos esetnél Vettel 5 másodperces büntetést kapott, így hiába őt intette le elsőként a kockás zászló, a Mercedes örülhetett pilótája győzelmének.

“Ezt most nem kaptuk meg és nagyszerű látványban volt részünk, de ha Hamilton nem nyerte volna meg a pályán a versenyt, lett volna egy kis kiborulás. Értem, hogy miért tett így [Verstappen]. Mindent vagy semmit alapon betette az autóját, várva, mi fog történni. Ha nem teszi ezt, elveszti a pozícióját, így inkább megpróbálta” – tette hozzá Palmer.

“De az nem jó, ha a pályáról levezeted a riválisodat, és te is ennyire lemész közben a pályáról. Eléggé egyértelműen leszorította a másik pilótát” – summázott a brit.