A sportfelügyelők csütörtökön a Mercedes és a Red Bull képviselőit is beidézték Katarban, a tárgyaláson arról döntenek majd, újravizsgálják-e Max Verstappen interlagosi manőverét Lewis Hamilton ellen.

A felügyelők múlt vasárnap, a verseny közben úgy ítélték meg, nincs szükség vizsgálatra (és így büntetésre sem), de akkor nem állt rendelkezésükre Verstappen belső kamerás felvétele. Ezt azóta kiadták, és több szakértő is úgy látja, Verstappen – szerintük – nem akarta annyira bevenni a 4-es kanyart.

Így látja Juan Pablo Montoya is, akivel aktív F1-es pályafutása során egyszer hasonlóan bántak el ugyanabban a kanyarban. A kolumbiai szerint Verstappen szándékosan terelte le a pályáról Hamiltont.

“Max szerintem úgy látja, egy balesettel ő nyer pontokat. Amíg Lewis nem előtte ér a célba, ő van jobb helyzetben a bajnokságban” – vélekedett Montoya.

“Lewis nagyon mélyen mellette volt a féktáv előtt. Max olyan későn fékezett, hogy semmi esélye sem lett volna a kanyar bevételére. Szerintem nem is akarta bevenni.”