December 5-én rendezik a Forma-1 első Szaúd-arábiai Nagydíját egy vadonatúj pályán Dzsiddában – legalábbis a tervek szerint. A különböző beszámolók szerint azonban az aszfaltcsík közel sincs abban az állapotban, hogy fogadja a Forma-1-et, az építkezések nem feltétlenül haladnak a tervek szerint. Ezt megerősítik az interneten keringő fotók is.

Ugyan a fenti képeken például látszik, hogy már kipróbálták az esti futamhoz szükséges kivilágítást, a lelátók és az egyéb kiszolgálólétesítmények még nem állnak jól. A Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi kedden el is látogatott a helyszínre, hogy személyesen tekintse meg a munkálatokat.

Az új pályák F1-es átvételének egyik fő felelőse, Steve Nielsen elárulta, bízik abban, hogy elkészül minden, mire sor kerül a szaúd-arábiai futamra, de hozzátette, hogy a határidők nagyon szorosak lesznek. “Szó szerint 24 órában dolgoznak a hét minden napján már hosszú ideje. Láttam néhány fotót, és sokat haladtak, de még mindig rengeteg a teendő” – mondta a szakember. “Szoros lesz, de elkészülnek időben. Biztos vagyok abban, hogy mindenünk meglesz, amire szükségünk van egy biztonságos verseny rendezéséhez.”

Az F1-vezér Stefano Domenicali eközben elmondta, hogy a létesítmény néhány, a versenyrendezést nem befolyásoló eleme lehet, hogy nem készül el a rajtig. “Lehetséges, de a pálya kész lesz, ez a prioritás” – tette hozzá az olasz szakember.