Ezekben a hetekben minimális idő jut pihenésre a Forma-1-es csapatoknak, hiszen a vasárnapi Mexikóvárosi Nagydíj után a héten már Brazíliában, jövő héten pedig Katarban lesz jelenésük. A Mexikóváros és Sao Paulo közötti, közel 7500 kilométeres távolság egy 9-10 órás repülőúttal teljesíthető, csakhogy hétfőn időjárási okok miatt két, a bajnokság felszereléseit szállító tehergép nem tudott felszállni, szerdán pedig Miamiban késtek újabb repülők.

A Forma-1 irányítói ugyanakkor nem számítanak arra, hogy problémát jelent majd a Sao Pauló-i hétvége lebonyolításában. „Késtek hétfőn a Mexikóból induló szállítmányok a rossz időjárási körülmények miatt, ezért ezek egy része még nem érkezett meg Brazíliába” – írta a bajnokság szóvívője az Autosport.com megkeresésére reagálva, hozzátéve, hogy számításaik szerint csütörtökön az utolsó rakományok is befutnak.

Jennie Gow, a BBC utazó riportere is írt erről a Twitteren: megjegyezte, a csapatok előkészületei így a szokottnál feszítettebb ütemben fognak zajlani, hiszen az autókat is össze kell rakniuk a pénteki gépátvételig. Amúgy sem lenne előnyös késlekedni, mivel a rendhagyó, sprintfutammal tűzdelt menetrend miatt (magyar idő szerint) a péntek esti órákban már az időmérő edzést tartják.

Két járat még hétfőn este elhagyta Mexikót, egyenesen Brazíliába tartva, míg a később induló járatok Miamin keresztül közelítik meg a helyszínt. Ezek közül az utolsó is szerda este útnak indult.