Az Alpine-nál – több másik Forma-1-es csapathoz hasonlóan – nem egy ember kezében összpontosulnak a csapatvezetői feladatok, hanem azokon többen osztoznak. Ebben az esetben például az ügyvezető igazgató Marcin Budkowski és a versenyigazgató Davide Brivio Laurent Rossi vezérigazgatónak számolnak be.

Egy ideje azonban már nem tűnik olyan stabilnak ez a rendszer, mint amilyen reményekkel nekivágtak ennek az évnek. A Suzuki MotoGP-alakulatától igazolt Brivio a hírek szerint már visszafelé tart korábbi munkaadójához, a francia Auto Hebdo magazin pedig szintén struktúraváltási tervekről számolt be.

A forrás szerint az Alpine egyik legnagyobb riválisuk kulcsemberét, Otmar Szafnauert szeretné elhozni az Aston Martintól. Az erdélyi születésű amerikai csapatfőnök 2009 októbere óta erősíti a korábban Force India, majd Racing Point néven futó istállót, ahol akkor is kitartott, amikor az a megszűnés szélére került Lawrence Stroll felvásárlása előtt.

F1: Vettelék kulcsemberét igazolhatja le Alonso csapata 1

Otmar Szafnauer

Az Alpine és az Aston Martin az idei szezonban elmaradtak várakozásaiktól: noha Esteban Ocon révén a franciák futamgyőzelmet ünnepelhettek, valamint Sebastian Vettel kétszer is dobogóra állhatott brit versenyzöld overalljában (a Hungaroringen utólag kizárták), a két csapat csak a konstruktőri bajnokság ötödik és hetedik helyén áll, messze elmaradva a harmadik helyért küzdő Ferrari-McLaren párostól.