A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj után Lewis Hamilton és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sem nézte jó szemmel, hogy Valtteri Bottas tulajdonképpen már a rajtnál tálcán kínálta a győzelmet Max Verstappennek.

Így a holland előnye 19 pontra nőtt a világbajnoki összetettben Hamiltonnal szemben, aki közösségi oldalán volt (újra) kénytelen magyarázkodni korábbi kijelentése miatt. „Tegnap azt mondtam, hogy Valtteri nyitva hagyta az ajtót, az emberek pedig természetesen ugrani fognak azért, hogy kritizálhassák” – írta a hétszeres és regnáló világbajnok.

„Egy csapat vagyunk, együtt győzünk és együtt veszítünk. Nem lehet egyetlen konkrét személy felelős egy győzelemért vagy vereségért. Ha jól, ha rosszul, de együtt dolgozunk. Legyőzhetőek és megtörhetőek vagyunk. Ugorjunk is a következőre, Valtteri, nyomjuk tovább, tesó” – üzent a csapatnál az utolsó versenyeit töltő finn kollégájának Hamilton.

A 36 éves versenyzőnek azonban nemcsak Bottas, hanem a futam hajrájában őt üldöző, majd mögötte célba érő Sergio Pérez kapcsán is tisztáznia kellett egyik kijelentését. Ezzel kapcsolatban Hamilton úgy fogalmazott, hogy biztosra akart menni abban, hogy az emberek ne értsék félre, amit mond.

„Nagyon tisztelem [Pérezt], és úgy gondolom, nagyszerű munkát végez új csapatával. Sokat fejlődött a szezon folyamán, és tudom, milyen nehéz, ha valaki új csapathoz kerül, ehhez időre van szükség” – tért rá Pérezre. „Én egyszerűen azt mondtam, hogy Mexikóban a másik autó követése volt a legnehezebb az alacsony légellenállás miatt. Ezért volt kevés előzés.”

„Ennek ellenére közelről tudott követni, ami csak arra világít rá, hogy mennyivel több leszorítóerejük volt.”