A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj szombati napját követően a legizgalmasabb téma a Mercedes feltámadása mellett egyértelműen az, hogy a Red Bull össztűz alá vette Cunoda Jukit: mind Sergio Perez, mind Max Verstappen rá fogta, hogy elrontották köreiket.

A történtekről a japán is elmondta a véleményét, aki úgy látja, nem ő rontotta el Perez körét, hanem a mexikói magától hibázott. “Kimentem a pályáról, többet nem tehettem. Hova kellett volna mennem? Hallottam a visszaszámlálást, amikor a második szektorban voltam” – utalt arra, hogy mikor ér mögé Perez. “Én a második szektorban voltam. Egy esélyem volt, hogy eltűnjek az útból, nem tudom, mit vártak tőlem.”

Cunoda még a sajtó képviselőit is megkérdezte, hogy helyesen cselekedett-e. “Szerintetek rosszat tettem? Kissé aggódom, mert ezt meg kell beszélnem a Red Bull-lal.”

A japán mindezzel ráadásul egyértelműen csapatának segített, a Q3-ban elsősorban a csapattárs Pierre Gasly-nak húzott szélárnyékot. A Q2-ben és a Q3-ban egyébként feleslegesen jutott be rajtbüntetése tudatában, a nem éppen optimális választásnak bizonyuló lágy gumijain pedig majd csak a 17. helyről indulhat. “Feláldoztam a teljesítményemet” – mondta ezzel kapcsolatban.