Heteken belül véget ér a 2021-es Forma-1-es szezon, öt fordulóval a vége előtt Max Verstappen vezeti a bajnokságot 12 ponttal Lewis Hamilton előtt. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke napokkal ezelőtt azt nyilatkozta, a brit akár ki is ütheti a hollandot, hogy megnyerje a bajnokságot, felidézve az Alain Prost és Ayrton Senna közötti, 30 évvel ezelőtti csörtéket.

A Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjét megelőző sajtótájékoztatóan Hamilton azonban tagadta, hogy piszkos eszközhöz nyúlna a nyolcadik vb-címéért. „Nem olvastam Toto nyilatkozatát, de eddig sem nyertem így bajnokságot, és ezután sem szeretnék” – szögezte le. „A helyes módon akarok nyerni: ügyességgel, elszántsággal és kemény munkával.”

F1: Elkerülné a botrányt Hamilton 2

„Mindig a helyes módon akarok nyerni. Ha pedig veszítek, azt is a megfelelő módon kell: méltóságteljesen, és tudva, hogy mindent beleadtál. Csak ennyit tehetsz, és hogy keményen együtt dolgozol a csapattal. Ha nem megy, akkor újabb és újabb napon kell küzdeni” – foglalt állást a kérdésben.

Verstappen helyzetére is kitért. „Hosszú ideje itt vagyok már, viszont Max jó ideje nem nyert már bajnoki címet. Tudom, milyen, ha először küzdesz érte, különösen ebben a sportban. Ismerem az ezzel járó nyomást, de nem számítok arra, hogy emiatt fog visszaesni. Nagyon fiatal még, sokat fog fejlődni a következő évtizedben.” 

A szezon korábbi szakaszában számos kisebb koccanás mellett két nagyobb ütközés is jellemezte a bajnokaspriánsok idényét: Hamilton a Brit Nagydíj első körében ütötte ki Verstappent, miközben az Olasz Nagydíj féltávja előtt történt összeakadásukért a Red Bull pilótáját marasztalták el.