Az első szabadedzésen még a Mercedesek villogtak, ám a második gyakorláson már a Red Bull és Max Verstappen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon. Az F1-es közvélemény erre a képre is számított, a Rodríguez testvérekről elnevezett pálya hagyományosan az energiaitalosok erős terepének számít.

Verstappen a második szabadedzésen négy tizedmásodperccel ért körbe gyorsabban, mint a mercedeses Valtteri Bottas. Komoly előnynek számít ez minden pályán, pláne egy olyanon, ahol egy kört mindössze 77 másodperc alatt tesznek meg. Helmut Marko, a Red Bull motorsportfőnöke elárulta, honnan származik alapvetően az előnyük.

“Jobban működik a turbónk a magaslaton” – célzott a 2200 méter környéki tengerszint feletti magasságra az osztrák szakember. Az istálló csapatfőnöke, Christian Horner azonban nem iszik előre a medve bőrére. “A Mercedesnek van még tartaléka, nem láttuk még, mire képesek.”

“A GPS-adatok alapján látjuk, hol pörgetik fel a motort és hol nem. Kevesebb mint egy tizedmásodperc van az autók között, ez kiderül majd szombaton” – vetített előre egy esetleges szoros időmérős csatát a csapatfőnök.