A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Sebastian Vettel interjút adott a Neue Osnabrücker Zeitung című német napilapnak. A négyszeres világbajnok egyelőre bizonytalan abban, hogy jó döntés lenne-e beszállnia a politikába, de már egy ideje gondolkodik azon, mihez kezd majd az F1 után.

“A legkönnyebb az lenne, ha valamelyik televíziós társaság szakkommentátora lennék, és itt maradnék a Forma-1 közelében. De nem igazán látom magam ebben a szerepkörben” – jelentette ki Vettel, akinek a jövő év végéig szóló szerződése van az Aston Martinnal.

A német versenyzőt kifejezetten érdekli a klímaváltozás ellen folytatott küzdelem. “A Forma-1 nem környezetbarát, ez nem is kérdés, de olyan időszakot élünk, amikor a technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy zöldebbé tegyük a sportágat anélkül, hogy az elveszítse a rá jellemző szenvedélyt és izgalmakat” – vélekedett Vettel, aki szerint már zajlanak egyeztetések arról, hogy a jövő autósportjának változnia kell, és ez nagyon fontos lenne.

“Egyébként nem vagyok optimista. Ha semmi nem változik, akkor az is bekövetkezhet, hogy megszűnik a Forma-1” – közölte Vettel.