Papírforma szerint alakult a Forma-1-es Török Nagydíj időmérő edzése, Lewis Hamilton szempontjából pedig a létező legjobb forgatókönyv érvényesült. Azzal ugyanis, hogy magabiztosan, pályacsúccsal mindenkit legyőzött, a hátrasorolása értelmében a 11. helyről rajtolhat majd vasárnap, így a károkat sikerült minimalizálni.

„Mostani tapadási szintjével tökéletes volt számunkra a pálya. A vizes foltokkal maga az időmérő edzés trükkös volt, de jó munkát végzett a csapat. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, a megfelelő időben nyújtottuk a legjobb formánkat” – mondta a világbajnoki éllovas Paul di Restának nyilatkozva.

„Nehéz lesz a holnapi nap, de mindent bele fogok adni” – utalt a büntetésre. „Jelenleg nem a legkönnyebb előzni ezen a pályán, főleg, ha mindannyian ugyanazokon a gumikon vagyunk. Arra számítok, hogy nehéz lesz felzárkózni, de a hátsó egyenes például jó pont lehet.”

Hamilton büntetése ellenére a Mercedesnél házon belül maradt az első rajtkocka, mivel Valtteri Bottas örökölte meg azt. A finn mellől a Red Bull bajnokaspiráns hollandja, Max Verstappen, mögüle pedig a Ferrari monacóija, Charles Leclerc várhatja a lámpák kialvását.

F1: Bottast nem érdekli Hamilton, csak saját maga 2

„A nem éppen könnyű körülmények ellenére jó időmérő edzés volt, különösen a Q1-ben voltak trükkös részei a pályának” – kezdte gondolatait a pole új birtokosa. „Voltak jó köreim, nagyon élveztem, és azokkal az eredményekkel zártunk, amikre számítottunk.”

„Lewisnak sikerült a legolcsóbban megúsznia büntetését, én pedig a pole-ban vagyok, szóval ennek jól kell alakulnia. Holnap a saját versenyemre fogok fókuszálni” – tekintett előre. „Ha elölről indulsz, ezt kell csinálni, próbálni tartani egy jó tempót.”

Verstappen az időmérő elején ugyancsak trükkösnek találta a körülményeket a részben még száradó pályán. „A pénteki nap után sikerült elég jól menedzselnünk a helyzetet. Összességében jó köröket futottunk, igaz, az utolsóban egy kicsit veszítettünk az egyenesben” – értékelt a holland.

„Jól ment a kármentés a tegnapi napot követően, így örülök neki, hogy a második helyről indulok. Majd meglátjuk, mi lesz az időjárással. Kicsit jobbnak kell lennem, utána kiderül, mennyire vagyunk versenyképesek. Ezen a pályán eléggé kopnak az abroncsok, de élvezetes vezetni rajta.”

A Forma-1-es Török Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol, amit a Vezess képes-szöveges formában élőben közvetít.