A legtöbb Forma-1-es pilótának álma, hogy egy nap pirosba bújhasson, és a sportág történelmével szorosan összefonódó alakulatnál, a Ferrarinál versenyezzen. Lewis Hamilton azonban nem tartozik közéjük: ha szeretett volna, vélhetően bármikor beülhetett volna a maranellóiak egyik autójába, de ő enélkül jutott el hét világbajnoki címig.

Nem is olyan rég erről maga a brit is megemlékezett. “Hihetetlen, hogy nem vezettem a Ferrarinál ennyi év alatt. Mindenkinek ez az álma, egy cél, amit el szeretne érni. Sosem volt ez lehetséges és nem igazán tudom, miért” – mondta.

Válaszul erre megszólalt az F1 jelenlegi vezérigazgatója. Stefano Domenicali kiteregette a titkot, miszerint Hamilton korábban igenis tárgyalt a Ferrarival. “Igen, a Ferrari meg akarta szerezni Hamiltont” – mondta a Scuderia korábbi csapatfőnöke. “Tárgyaltunk erről.”

A brit szerint valahogy mindig az időzítésen csúsztak el a dolgok a Ferrarival, mellyel az olasz szakember is egyetértett. “Én is így látom. Mára pedig már elment az idő. Ki tudja, milyen fordulatot vett volna az élet, ha belép az ember egy ajtón, vagy ha éppen nem? Senki sem mondhatja, hogy Lewis rossz döntést hozott, ha megnézzük az utóbbi évek sikereit.”