Charles Leclerc, Max Verstappen és Nicholas Latifi után Valtteri Bottas is rajtbüntetést kap a Forma-1-es Orosz Nagydíjon. A Mercedes finn pilótájánál olyan erőforráselemeket cserélnek, melyekből már elhasználta a szabályokban foglalt mennyiséget.

A finn versenyző Szocsiban csak a hetedik rajthelyet szerezte meg a kaotikus időmérőn, így a Mercedes könnyebben el tudta engedni a rosszabb rajthelyet. Bottasnál előbb vagy utóbb egyébként is cserélni kellett volna: az imolai balesetben már elvesztett egy motort, az utóbbi időben előforduló megbízhatósági problémák pedig szintén nyugtalanító hatásúak voltak.

A jelenlegi állás szerint az Orosz Nagydíj utolsó két sorába Bottas, Latifi, Leclerc, Verstappen sorrendben állhatnak fel a versenyzők. A Mercedes a cserével esetleg még abban is bízhat, hogy Bottas megzavarja Lewis Hamilton bajnoki ellenfelének felzárkózását, így a hétszeres világbajnok még nagyobb pontelőnyre tehet szert.

Bottas mellett Antonio Giovinazzi is büntetést kapott: az Alfa Romeo olasz versenyzőjénél váltót cseréltek, így ő a 16. helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását.