Az utolsó sorból kezdheti a Forma-1-es Orosz Nagydíjat Charles Leclerc a Ferrarival, mégsem annyira szomorú a monacói. A kétszeres nagydíjgyőztes rajthelye hamar eldőlt azok után, hogy a Ferrari még a hétvége előtt úgy döntött, a 16-os rajtszámú autóban kicserélik a komplett erőforrást.

Leclerc-nél amellett, hogy fogytán volt a büntetés nélkül felhasználható motorelemekből, azért is cseréltek, hogy ezzel már 2022-re készüljön az istálló – jövő évtől kezdve a motorfejlesztéseket befagyasztják.

A pilóta észre is vette a különbséget. “Jobban éreztem magam, ez jó volt. Ezt az adatok is megerősítik, szóval igen, remek volt ezt látni” – értékelte röviden a fejlesztéseket.

Mivel az időmérőn nem sok dolga lesz, Leclerc elsősorban arra fókuszált a pénteki szabadedzéseken, hogyan nyerhetne vasárnap sok pozíciót. Ebben a szintén motorcsere miatt hátrasorolt Max Verstappen segítségére is számít. “Jó munkát végeztünk, rengeteg információt gyűjtöttünk, elégedett vagyok a péntekkel.”

“Nehéz lesz ezen a pályán előzni. Próbálkoztam ezzel a második szabadedzés alatt, de nehéz volt. Meglátjuk, mi lesz, nem lehet tudni. Megpróbálom kihozni magamból a legjobbat, de nehéz futamra számítok vasárnap. Talán könnyebb lehet Verstappennek, ő gyorsabb nálunk. Igyekszem kihasználni őt, próbálok mögötte maradni és vele együtt előzni az autókat” – tekintett előre Leclerc.