Kimi Räikkönen a Forma-1-es Belga Nagydíjat követően bejelentette, hogy visszavonul. Az utóbbi időben 2007 legjobbja eltűnt egy kicsit a nyilvánosság szeme elől, köszönhetően annak, hogy koronavírusos, így Robert Kubica ugrott be a helyére.

Teljesen azonban nem feledkeztek meg róla: korábban az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur mondta el, hogy szívesen látná a finnt továbbra is a csapatban tanácsadóként. Ennél a Jégember számára talán egy fokkal izgalmasabb állást kínált fel honfitársa, Jari-Matti Latvala, korábbi raliversenyző, a Toyota gyári WRC-csapatának csapatfőnöke.

Itt köthet ki a Forma-1 után Räikkönen 2

“Úgy hiszem, Kimi még mindig képes a ralizásra” – mondta a 17-szeres raligyőztes. “Nagyszerű lenne Kimit visszahozni a raliba. Hatalmas hozzáadott érték lenne az egész világbajnokság számára. Ebben az esetben az lenne a legjobb, ha Kimi velünk lenne. Sajnos jövőre azonban nem vezethet Toyotát, nem tudunk neki autót adni még egy-egy alkalomra sem jelenleg” – sajnálkozott Latvala.

Räikkönen, miután 2009 végén kikerült a Forma-1-ből, a WRC felé vette az irányt. 2010-ben és 2011-ben is az összetett 10. helyén végzett, legjobb eredménye egy ötödik hely a 2010-es Török Nagydíjról.

A kétszeres ralivilágbajnok Marcus Grönholm szerint Räikkönenhez sokkal inkább a ralikrossz passzolna, mely vegyíti a pályaversenyzés és a rali elemeit. “Szeretném, ha a csapatunk versenyzője lenne” – mondta a 2000-es és 2002-es év összetett győztese.