A Forma-1 egyik legrosszabbul őrzött titka volt George Russell átigazolásának híre. A nagy bejelentésre végül a Forma-1-es Olasz Nagydíj hetén került sor.

Russell útja nem volt sima abból a szempontból, hogy tehetsége miatt sokan már legalább egy évvel korábban Valtteri Bottas helyére ültették volna őt. A brit azonban nem biztos abban, hogy az helyes út lett volna. Szemléltetésként williamses utódja, Alexander Albon példáját hozta fel, akit már első idényében, év közben ültettek be a Red Bullba, másfél év után azonban kitették szűrét a Forma-1-ből is.

“Nagyon örülök annak, hogy a Mercedes lehetőséget adott nekem a tanulásra” – mondta Russell, majd kicsit beleállt az energiaitalosokba. “Ahogy a Red Bull kezeli ezt a helyzetet, az időnként nyilvánvalóan vakmerő és kegyetlen. Hálás vagyok ezért a lehetőségért, építkezhettem és fejlődhettem.”

Russell és Albon már régóta barátok, a Williams versenyzője pedig már akkor is védelmébe vette a thai-brit versenyzőt, amikor kétségessé vált a helye a Forma-1-ben.