A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Többször is próbálta megállítani Max Verstappent a Forma-1-es Holland Nagydíjon a Mercedes, de nem járt sikerrel, így Lewis Hamiltonnak – a leggyorsabb körért kapott bónuszegységen vigasztalódva – be kellett érnie a második hellyel. Ezzel ismételten fordult az állás az egyéni összetett élén: a folytatást a holland várja hárompontos előnyből.

Kétszer is elévágással igyekezett előnybe juttatni Hamiltont a brackley-i gárda, de nemhogy előnyt nem sikerült kovácsolni belőle, a második cserénél még rajta is vesztett a brit, kiállása után ugyanis forgalomba került a pályán. „Nem volt a legjobb a stratégiánk, nagyon nehéz dolgunk volt, mert ők túl gyors tempót diktáltak” – nyilatkozta a brit.

F1: Csapatát hibáztatja Hamilton a kihagyott helyzet miatt 2

„Dolgozni fogunk azon, hogy javítsunk ezen. Túl korán jöttünk ki másodjára, mert így pont a lekörözöttek mögé tértem vissza. Nem is értem, hogy nem látták ezt a csapatnál” – jegyezte meg némileg markánsan.

„Nehéz meghatározni ennek okát, mert három másodpercen belül voltam ugyan, a gumik viszont jól működtek” – tette hozzá a brit, aki a verseny folyamán többször is ennek ellenkezőjét hangoztatta a csapatrádión. „Keményen nyomtam, szó sem volt gumikímélésről. Amennyire lehetett, próbáltam közel maradni, de Max túl gyors volt. Más szinten autózott, esélyem sem volt.”