Kibérelte a harmadik sort a Forma-1-es Holland Nagydíjra a Ferrari: Charles Leclerc és Carlos Sainz a közvetlen riválisaikat igencsak lehagyva végeztek az 5-6. helyen az időmérőn.

A monacói pilóta ugyan a sikeres pénteki nap után a Q1-ben még villant egyet a szakasz megnyerésével, a Mercedesek és Max Verstappen ellen nem rúghatott labdába. “Elégedett vagyok a gyors körömmel” – mondta, ám elárulta, hogy volt egy hibája, mely legalább egy pozíciójába került. “Az egyetlen dolog, aminek nem örülök, az az, hogy talán kicsit sok leszorítóerőt kértem az első szárnyra az utolsó körre, így kicsit elveszítettem az autó hátulját. Ez a negyedik helyünkbe került. De ilyen az élet, ez van” – tette hozzá.

Csapattársa, Carlos Sainz még abban sem lehetett biztos az időmérő előtt, hogy egyáltalán pályára gurulhat, miután a harmadik szabadedzésen összetörte autóját.

Végül a Ferrari szerelői tökéletesen összerakták az 55-ös rajtszámú autót. “Jó eredmény ez, különösen a harmadik szabadedzésen elszenvedettek után. Az ütközés elveszi az ember önbizalmának egy részét, az év egyik leginkább kihívásokkal teli időmérője volt ez. Sikerült azonban visszatérnünk és a Q3-ba jutnunk. A legjobb öt ezredeken múlott, erre büszke lehetek” – mondta, hozzátéve, mennyire csodálja a szerelők munkáját, és szeretné viszonozni erőfeszítéseiket egy vasárnapi jó eredménnyel.