Majdnem négy órát vártak arra a szurkolók, hogy érdemben kezdetét vegye a Forma-1-es Belga Nagydíj, ám az időjárás miatt csak arra volt lehetőség, hogy a mezőny megtegyen két kört a biztonsági autó felvezetésével. A szabályok értelmében ezzel értékelhetővé vált a futam, vagyis a végső megszakítás után a pilóták félpontokat kaptak.

A nagy várakozásban Daniel Ricciardo vázolta fel a pontos körülményeket. „Látva a fedélzeti és más kamerák képét, őszintén szólva, nincs mit magyarázni a látási viszonyokról. „Semmit nem láttunk. Ez nyilvánvalóan nem csak komoly veszélyt hordoz magával, de nincs is értelme úgy versenyezni, hogy nem látunk semmit” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek.

Ricciardo: Így nincs értelme versenyezni 2

„Ezt a mennyiségű vizet még az esőgumik sem tudják kiszorítani” – folytatta magyarázatát az ausztrál, akit így negyedikként rangsorolták. „Ilyenkor jön az aquaplaning, majd úszunk fel a vizen. Ez egy olyan helyzet, amit nem tudtunk irányítás alatt tartani, mert túlmutat minden képességen. Ez a fizika: egyszerűen képtelenség a pályán tartani az autókat.”

Ricciardo az időjárás kapcsán elmondta, hogy ausztrálként nem díjazna még egy napot ezen mostoha körülmények között. Nyilatkozatából kiderült, hogy a végül kialakult helyzettel is megbékélt volna. „Azért nehéz a helyzet, mert három hétvége jön egymás után, nincs két hét szünet” – vetetette fel még az esetleges halasztás kapcsán.