Mick Schumacher jelenleg a Haasnál versenyez a Forma-1-ben, de a német a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja. Célja egyértelműen az egyik Ferrari-ülés a jövőben, és sorsa is a Ferrari kezében van.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint 2022 még mindenféleképpen a tanulásról fog szólni a Forma-2 tavalyi bajnokának. “Mielőtt döntünk arról, hogy készen áll-e a Ferrarira, be kell fejeznie ezt az évet nyomás nélkül. Nem teszünk rá nyomást, az rossz lenne. Tanulnia kell még, ahogy mondtam” – mondta az olasz egy német televíziós csatornának.

Binotto – hasonlóan Schumacherhez – egy félmondattal pontot tett azon pilótapiaci híresztelések végére, miszerint a német az Alfa Romeónál folytathatja karrierjét jövőre. “A második éve a Haasnál nagyszerű lesz, mert esélyt kap arra, hogy megmutassa, milyen jó is ő a Forma-1-ben. Tudjuk, hogy ő egy jó versenyző. Eddig nagyon jól teljesített, elégedettek vagyunk vele.”

Hogy ez elég lehet-e a Ferrari-üléshez, akár már a 2023-as szezont tekintve, arra nem adott egyértelmű választ a csapatfőnök. “Lehetséges” – mondta.