Első helyen zárta a Forma-1-es Belga Nagydíj második szabadedzését Max Verstappen. A Red Bull holland pilótája azonban nem tért vissza autójával a csapatához a 60 perces gyakorlás végén, ugyanis a gumifalba csúszott, és a jobb hátsó kerék kitört helyéről.

Ennek ellenére pozitívan értékelt a bajnokesélyes. “Jó volt egész nap, boldogok vagyunk. Néhány dolgot kellett finomhangolni a két szabadedzés között, de összességében örülünk. Határozottan pozitívan kezdtünk” – utalt a péntekre Verstappen.

Az ütközéssel kapcsolatban hozzátette, hogy túlkormányzott volt az autója a kanyar kijáratán, amikor az első megcsúszást korrigálni akarta, ez vezetett a balesethez. “A károk és a következmények nem túl rosszak. Szerencsére egy régi motor és padlólemez volt a kocsin, amit nem terveztünk használni. Nem ideális a helyzet persze, de nincsenek következményei a holnapi napot tekintve.”

A ferraris Charles Leclerc is ütközött a szabadedzésen, ő az autó bal első részét írta le a gumifallal történő találkozás alkalmával. “Összességében trükkös nap volt ez mindenkinek a körülmények miatt” – mondta a monacói balesetét követően.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

“Jobb lett volna, ha nem a falban zárom a napot, de ez is része a szabadedzésnek. Próbálom majd nem megismételni a hibát” – tette hozzá, kiemelve, hogy az első és a második szabadedzés között megváltozott az autó egyensúlya. “Biztos vagyok abban, hogy megértjük, mi ment el rossz irányba a második szabadedzésen. A szombati és a vasárnapi napok számítanak igazán” – jegyezte meg Leclerc.