Számos versenynaptár-változással, de gond nélkül lement a 2021-es Forma-1-es szezon első fele a koronavírus-járvány ellenére, de az évad második fele már nem ennyire derűs. Több versenyhelyszín kihullott már, mások helyzete továbbra is kétséges, mindezek ellenére azonban a sportág vezetése mindvégig kitartott amellett, hogy az eredeti terveknek megfelelően 23 futamot láthatunk majd.

Miután egyre több pilóta és csapatfőnök, köztük a ferraris Carlos Sainz, Toto Wolff, a Mercedes első embere és a Haas-tól Günther Steiner is kétségeit fejezte ki, Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója is megszólalt. A szakember többek között megerősítette, hogy Katar valóban potenciális versenyhelyszín lehet idén. “Megerősíteni vagy megcáfolni azonban semmit nem tudok jelenleg” – tette hozzá.

Az olasz kijelentette, hogy tarthatatlan a korábban általa is hangoztatott 23 futamos versenynaptár, annak fényében, hogy a brazil, a mexikói és a török versenyek veszélyben vannak a helyi vírushelyzet miatt. “Reálisan nézve, a 22 futamot célozzuk meg” – jelentette ki Domenicali. “Ez hatalmas siker lenne, ugyanis ennyi verseny korábban még nem volt a Forma-1 történetében, és ne felejtsük, hogy mindez egy covidos évben.”

FRISSÍTÉS: a Forma-1 azóta be is jelentette, hogy hivatalosan is 22 futamra csökken a szezon hossza. Kiadtak egy módosított versenynaptárat is, benne egy üres hellyel, melyet Katarnak tartanak fenn vélhetően. Több futamot is eltoltak egy héttel, de a sorrendjük megmaradt, és a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj időpontja sem változott.