Sajtóértesülés szerint nem biztos Sergio Perez helye 2022-re a Red Bullnál, a csapat elégedetlen a mexikói idei teljesítményével. A Red Bull a Belga vagy a Holland Nagydíj helyszínén tervezi megnevezni négy 2022-es versenyzőjét, nem kizárt, hogy mégis tartogat majd meglepetést a bejelentés.

Az olasz sportújságíró Giorgio Terruzzi azt állítja, hogy privát beszélgetéseik során Marko kifejezetten elégedetlenül beszélt Perez idei teljesítményéről, többet várt a mexikóitól. Marko kizárta ugyanakkor Pierre Gasly visszatérését – de Markónál ez nem jelent semmit, másnap bejelentheti akár ennek az ellenkezőjét is.

Terruzzi úgy tudja ugyanakkor, hogy Perez kirúgása esetén hiába lenne kézenfekvő választás Gasly vagy Alexander Albon, Marko nem zárkózna el egy F2-es vagy F3-as versenyző előléptetésétől sem. Tekintettel azonban arra, hogy jövőre mekkora szabályváltozások jönnek, szinte kizárt, hogy Marko tényleg egy újonccal akarjon nekifutni a kiszámíthatatlannak tűnő évnek.

Biztosnak tűnik ugyanakkor, hogy az idén rengeteget hibázó Cunoda Juki nem léphet fel a Red Bullhoz, Marko a japán teljesítményével is elégedetlen – örülhet, ha az AlphaTaurinál megtarthatja a helyét.