Az elmúlt néhány hétben fordult a kocka az idei Forma-1-es bajnokságban, úgy tűnik, hogy a Mercedes és Lewis Hamilton került lépéselőnybe. Szakértők szerint ez nem véletlen, két szezon közbeni szabályváltoztatás is a Red Bull ellen dolgozik.

A Pirelli a szezon közben, Silverstone-ban új szerkezetű abroncsokra váltott, a módosítás pedig a jelek szerint nem fekszik a Red Bullnak. Különösen a hátsó gumik módosítása nem tett jót a csapatnak, megváltozott ugyanis a légáramlás a diffúzor körül.

Az F1-es újságíró Peter Windsor szerint – F1-es szinten – elég drasztikus változásról van szó, Adrian Newey a nyári szünetet azzal tölti majd, hogy valami megoldást találjon a jelenségre. Windsor úgy tudja, hogy a csapatok nem kaptak túl sok információt a Pirellitől az új abroncsok dinamikájával kapcsolatban, így kicsit a sötétben tapogatózik a csapat a megoldással kapcsolatban.

Az Auto, Motor und Sport szerint egy másik, nem nyilvános technikai direktíva miatt a Honda motorteljesítménye is visszaesett. A lap arról értesült, hogy a direktívában az energia-visszanyeréssel kapcsolatban tisztáztak részletszabályokat, ezek alkalmazása után pedig lassabbá vált a Red Bull az egyenesekben.