A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Olyan furcsaságot láthattunk a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, melyre még nem volt példa: csak egyetlen autó indult a rajtrácsról, mindenki más a bokszutcában várakozott. Minderre a rajtkáosz utáni újraindításkor került sor.

Míg a pályát takarították, az aszfalt felszáradt, ám az állórajtra mindenki átmeneti abroncsokkal hajtott ki. Ekkor Lewis Hamilton kivételével mindenki a bokszba hajtott száraz pályás abroncsokért, így egyedül a brit várhatta a piros lámpák kialvását.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Mivel a többiek minimális időveszteséggel megoldották a kerékcserét, a brit a mezőny végére tért vissza a Mercedesszel, ekkor állt az élre a későbbi győztes Esteban Ocon. Hamilton is megtehette volna, hogy kereket cseréltessen, az, hogy nem lépték ezt meg ők is, hatalmas hibának bizonyult.

Toto Wolff csapatfőnök azonban másképp látja mindezt. “100 százalékig ez volt a jó döntés, kiállok mellette” – mondta. “Meg kellett hozni egy döntést, fel kellett mérni, hogy száraz-e az aszfalt vagy sem. Azt gondoltam, hogy egy körön belül nem tud ennyire felszáradni az aszfalt.”

“A döntés azonban jó volt. Azt számoltuk, hogy egyébként hatodikként tért volna vissza a vonatba, ha a bokszba hajtott volna. Utólag már okosabb az ember, ez van. Nyerhettünk volna, de sok időt veszítettünk Fernando mögött, így Esteban nyerte a versenyt” – célzott a csapatfőnök az Alpine pilótáira.