A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Teljesen megérdemelten lett a nap versenyzője Fernando Alonso a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Az Alpine spanyolja potenciálisan hozzásegítette a győzelemhez csapattársát, Esteban Ocont azzal, hogy a futam hajrájában foggal-körömmel védekezett a sokkal gyorsabb Lewis Hamilton ellen, sokáig sikeresen.

“Nem tudtam, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy Esteban megtartsa a győzelmet” – mondat a végül ötödikként záró spanyol. “Tíz körrel a futam vége előtt próbáltuk tartani a negyedik helyet, de ez nem volt lehetséges. Lewisnak bámulatos tempója volt az utolsó körökben.”

A spanyol természetesen tudja, hogy ehhez az eredményhez a rajtkalamajka is kellett, valamint az, hogy az egészből szerencsésen jött ki. “A külső íven voltam. Minden volt ott. Amikor visszatértem a pályára, újabb három autó ütközött. Valószínűleg ezen a szerencsés helyzet volt, ami meghatározta a verseny további menetét.”

F1: Majd kiugrik a bőréből Alonso a siker után 2

Balra Alonso, jobbra Ocon

F1: Majd kiugrik a bőréből Alonso a siker után 3

Ocon Alonso karjaiban

Alonso bízik abban, hogy a folytatás még ennél is fényesebb lesz az Alpine számára. “Remélem, egy napon a dobogón lehetek. Örülök, hogy pontokat szerzek az 5-6. helyeken, és nagyon-nagyon örülök Esteban miatt. Ezt a napot sosem felejtjük el, Enstone-ban sem” – utalt az Alpine angliai központjára a spanyol.