Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén, de a kvalifikáció egyik legérdekesebb része a Mercedes hétszeres világbajnokának furcsa visszalassítása volt.

A brit utolsó Q3-as mért köre előtt az utolsó három kanyarban szinte megállt, annyira visszalassított, miközben az óra vészesen ketyegett. Mögötte éppen a két Red Bull-pilóta próbáltak szintén elindulni utolsó mért köreikre, ám a hátul haladó Sergio Perezt már leintette a kockás zászló. Max Verstappen esetében is necces volt a helyzet, de ő még időben elkezdte utolsó körét.

A stewardok nem kezdeményeztek vizsgálatot az ügyben, holott a hétvége korábbi részében egy betétfutamon már láthattunk hasonlóra példát – az az eset büntetéssel végződött.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke meglepő módon higgadtan nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban. “Lewisnak volt már egy pokoli köre, innentől fogva pedig csak vissza akarta fogni a dolgokat. Nyilvánvalóan nem akarta, hogy az autóink tiszta kört fussanak.”

“De ehhez minden joga megvan, övé volt a pályapozíció. Nem volt ebből komolyabb probléma. Minden a holnapi napról szól” – tekintett előre a szakember, aki szerint Hamilton tettével inkább magának ártott, mintsem az egyébként is a jelen körülmények között valamivel lassabb Red Bullnak. “Mi inkább a gumik előkészítésére fókuszálnánk, mert ahogy látjuk, a körideje a legjobb köre közelében sem volt. Nyilvánvalóan jobban érdekelte az, hogy mi folyik mögötte. Ez is a játék része.”

Az incidenssel kapcsolatban Hamilton is megszólalt: