Sokan esélyesként emlegették a Ferrarit a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt, mondván, hogy Monacóban is jól szerepeltek, és a Hungaroring számos ponton hasonlít a hercegség pályájára – leszámítva a falakat persze. A maranellóiak persze azonnal lehűtötték a kedélyeket, hogy ők mindezt teljesen másképp látják, és úgy tűnik, nekik lett igazuk.

A pénteki második szabadedzésen 60 Celsius-fok fölé kúszott az aszfalthőmérséklet, ez pedig sok volt a vörös autóknak: csak a 11-12. helyen zárták a napot, egy másodperccel elmaradva a legjobbaktól.

“Mielőtt idejöttünk, sajnos már tudtuk, hogy lesznek a csomagunknak és az autónknak gyenge pontjai” – mondta Carlos Sainz. “Tudtuk, hogy bizonyos kanyarokban különösen nem leszünk jók. Ezt be is bizonyítottuk. Sokkal sebezhetőbbek vagyunk ezen a pályán.”

A spanyol bízik abban, hogy a hétvége további részében már nem kell ennyire melegben autózniuk, ettől várja jelenleg elsősorban a javulást. “A forró aszfaltnak köszönhetően is hátraestünk. Reméljük, hogy az esetleg érkező eső, valamint a felhőtakaró hirtelen megkeverheti a dolgokat” – nyilatkozta pénteken. Eddig bejöttek a monacói dobogós számításai, szombaton hűvösebb időre ébredhettünk egy éjjeli zápor után a Hungaroring környékén.

Sainz egyébként az sem bánná, ha esőben kellene köröznie. “Szeretem, és sokat segítene, mert a pénteki hőmérsékletek közepette a Forma-1-es autók és a gumik nagyon a határon vannak.”