Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a silverstone-i Hamilton-Verstappen affér érezhetően növelte a jegyvásárlási kedvet, az elővételben eladott jegyek hetven százalékát azonban külföldi szurkolók vették meg. Gyulai reméli, hogy “a hazai drukkerek a rajtig javítanak még az arányon.”

A részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnoksághoz hasonlóan a Forma-1-es futamon is karszalagos rendszer lesz, ezeket a jegy és a védettségi igazolvány felmutatásával előre át kell venni a kijelölt pontokon: Budapest belvárosában az Akvárium Klubban, vagy Fóton az M3-as autópálya mellett az Auchan parkolójában.

A pilóták a Hungaroringen is teljesen külön buborékban lesznek, így a megszokott programok közül a csütörtöki autogramosztás és a vasárnapi ünneplés is elmarad. Legutóbb 2019-ben voltak nézők a lelátókon, amelyeken mintegy 40 ezer helyet kellett kicsit felújítani.

A tervek szerint a 2022-es futam után kerül sor a Hungaroring átfogó felújítására. A nézőterek megújítása mellett a főépületet teljesen lebontják majd, hogy egy új, a mostani kor kihívásainak megfelelő paddock épüljön. “Kicsit most olyan a helyzet, mintha minden évben egy labdarúgó-BL-döntőt kellene rendeznünk a régi MTK-pályán úgy, hogy ez a közvetítésben ne látszódjon” – mondta Gyulay Zsolt.

Mintegy 40 ezer jegyet értékesítettek eddig, ezzel a 2016-os futam számait már túlszárnyalták. Elsősorban Hollandiából, Ausztriából, Németországból és Olaszországból mutatkozik nagy érdeklődés a verseny iránt.