A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nagy vihart kavart a közösségi médiában a Forma-1-es Brit Nagydíj első körében történt hatalmas baleset: Lewis Hamilton és Max Verstappen összeértek, mely az utóbbi kiesését eredményezte.

A kommentelők régen látott vehemenciával szálltak bele a hétszeres világbajnokba a baleset után, gyakorlatilag ellepték a gyűlölködő, rasszista hozzászólások a Forma-1 és a Mercedes csapatának bejegyzéseit. Erre reagálva a sportág a Nemzetközi Automobil Szövetséggel és a Mercedcesszel közösen közleményt adott ki.

A Brit Nagydíj alatt és után Lewis Hamilton számtalan rasszista bántalmazás áldozata lett a közösségi médiában egy versenybalesetet követően.

A Forma-1, az FIA és a Mercedes-AMG Petronas F1 csapata a lehető legerősebben elítéli ezt a viselkedést. Ezeknek az embereknek nincs helye a sportunkban, és sürgetjük a felelősök elszámoltatását tetteikért.

A Forma-1, az FIA, a versenyzők és a csapatok azért dolgoznak, hogy egy változatosabb, befogadóbb sportot építsenek, és az ilyen elfogadhatatlan online bántalmazásokat ki kell emelni és meg kell szüntetni

– írják. Azóta a Red Bull és a McLaren is kifejezte egyetértését. “Habár hevesen rivalizálunk a pályán, a rasszizmus ellen együtt lépünk fel” – írták az energiaitalosok, hozzátéve, hogy undorodnak ettől, és elszomorítják őket a történtek.

A Forma-1-es mezőny nagy része korábban csatlakozott egy, az angol futball legnagyobb szervezetei által indított, a közösségi médiát bojkottáló felhíváshoz, mellyel a rasszizmus ellen küzdöttek.