Lewis Hamilton, Sergio Perez, Lando Norris, George Russell, Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Max Verstappen, Mick Schumacher, Nicholas Latifi, Esteban Ocon, Pierre Gasly és Nyikita Mazepin csatlakozott a Forma-1-es pilóták közül a közösségi médiát bojkottáló felhíváshoz, mellyel a rasszizmus ellen küzdenek.

A mozgalmat az angol futball legnagyobb szervezetei, többek között a Premier League és a Football Association indították, hogy felhívják a figyelmet a közösségi médiában folyamatosan jelen lévő diszkriminációra.

Az akcióhoz azóta több más sportág és sportoló csatlakozott, akik hétfő éjjelig elnémulnak a közösségi felületeiken. A Forma-1 ugyan nem némul el, de egy bejegyzésben kifejezték támogatásukat az ügy iránt.

Bojkott az F1-ben, a mezőny nagy része csatlakozott 1

Lewis Hamilton

„Egyértelmű, hogy a sportban a rasszizmus továbbra is gond” – írta Hamilton egyik utolsó bejegyzésében. „Szerintem a közösségi platformoknak többet kellene tenniük az ezek elleni harcban. Teljes mértékben támogatom ezt a kezdeményezést. Ha én is ezt teszem, azzal segítek nyomást helyezni ezekre a platformokra, hogy harcoljanak a rasszizmus ellen. Örömmel teszem ezt” – írta az Instagramon 22 millió, a Twitteren 6,3 millió követővel rendelkező hétszeres világbajnok.