A Forma-1-es pilótapiac legforróbb kérdése idén az, hogy vajon a nemrég szerződést hosszabbító Lewis Hamilton mellett ki vezeti majd a másik Mercedest 2022-ben. Az ülésre a jelenlegi Mercedes-pilóta Valtteri Bottas, valamint a Mercedes-nevelésű brit, a Williamsnél harmadik évét töltő George Russell a két fő esélyes.

Korábban sokan arra számítottak, hogy a bajnokcsapat akár Silverstone-ban, a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínén bejelentheti Russell érkezését, ám ez nem történt meg. Toto Wolff csapatfőnök azonban elárulta, mikorra kerülhet pont az ügy végére.

“Fontos Valtterinek és George-nak, hogy tudják, hol fognak vezetni a jövő évben” – mondta az osztrák, miután finn pilótája is jelezte, jó lenne, ha a nyári szünetben rendeződne sorsa. “Így fog történni. Számítok néhány kérdésre Spa-ban” – utalt a Belga Nagydíj helyszínére, a nyári szünet utáni első versenyhétvégére.

Russell esélyeit biztosan nem rontja az, hogy a Williamsszel a csodaszámba menő nyolcadik rajthelyet szerezte meg a pénteki időmérőn Silverstone-ban.