Magyar idő szerint kora reggel a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői bejelentették, hogy törlik az eseményt, nem fogják azt megrendezni.

“Csalódottak vagyunk, hogy zsinórban a második évben a MotoGP és a Forma-1 rajongói nem láthatják a világ legjobb motorosait és pilótáit versenyezni a csodálatos Philip Island-en és az Albert Park-i versenypályán” – mondta Paul Little, az ausztrál futamok szervezéséért felelős cég elnöke.

Indoklásukban a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat, valamint a logisztikai kihívásokat említik, melyek miatt törölték az áthelyezés után november 18-21. közé tervezett eseményt.

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója csalódást keltőnek nevezte a híreket, de bízik abban, hogy így is tartani tudják a 23 futamból álló menetrendet. A törlés miatt jelenleg 22 futamos a versenynaptár, melyből kilencet már teljesített a mezőny. “Az opcióinkat a következő hetekben sorra vesszük, további hírekkel azon megbeszélések után tudunk szolgálni” – idézik az olasz szakembert.

A hírnek a hazai pilóta Daniel Ricciardo sem örül. “Nagy csalódás ez az összes pilótának, hogy nem érkezünk Ausztráliába novemberben, de értem az okokat” – mondta a McLaren versenyzője. “Alig várom, hogy újra otthon versenyezhessek, mely még édesebb lesz, mert olyan régen volt már. Szurkolok, hogy a helyzet 2022-re megváltozzon, és nagyszerű rajongókkal találkozhassunk az Albert Parkban ismét.”