A Forma-1-es Osztrák Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A Forma-1-es Osztrák Nagydíj stewardjai nem fukarkodtak a büntetésekkel a hétvége során. Munkájuk rengeteg kritikát kapott, még azok is felszólaltak, akik a szabálytalanságnak vélt indicensekből rosszul jöttek ki.

A leghangosabban a McLaren és a Red Bull panaszkodott: mindkét csapat szerint felesleges, sőt, egyenesen hülyeség volt megbüntetni Lando Norrist. Erre reagált Michael Masi versenyigazgató is. “Minden első körös incidensnél engedékenyebbek vagyunk. Ez már évek óta így van, annak szellemében, hogy hagyjuk a pilótákat versenyezni. De minden egyes esetet nehéz összehasonlítani.”

A múltban az ilyen eseteknél mindig úgy jártak el, hogy ha a védekező pilóta elé került a kanyar előtt, aki őt meg akarta előzni, akkor köteles volt neki helyet hagyni. Masi indoklása szerint Pereznek ez összejött Norrisszal szemben, de nem hagyott neki helyet. “Sergio teljesen Lando mellett volt, az ő felelőssége volt, hogy hagyjon egy autó szélességű helyet a pálya szélén” – célzott a McLaren britjére a versenyigazgató.

A stewardok a futam alatt és utána összesen kilenc büntetést osztottak ki a pilótáknak: