Látszólag csúnyán hoppon maradt a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari, ugyanis mind Charles Leclerc-rel, mind pedig Carlos Sainz-cal elvérzett a Q2-ben. A páros így csak a hatodik sorból várja a rajtot, de Leclerc rávilágított arra, hogy ennek ellenére tervszerűen alakultak a dolgok az olasz csapatnál.

„A terv része volt, hogy nem megyünk tovább a Q3-ba, mert szerettük volna, ha holnap szabadon választhatunk gumit, ugyanakkor egy kicsit csalódott is vagyok” – mondta az időmérő után a monacói.

„Nyilván jobb lett volna közepes abroncsokon a Q3-ba jutni, amit a Williams össze is hozott George-dzsal [Russell – szerk.], ami tényleg bravúros. Ez hagyott bennem némi csalódottságot.”

Leclerc viszont bízik abban, hogy erősebb a Ferrari versenytempója, akárcsak a múlt héten. „Még ki kell elemeznünk, melyik stratégia a jobb, de tekintve, hogy több autó is előttünk van, a közepeseken fogunk kezdeni” – tekintett előre.

F1: Szándékosan szúrta el az időmérőt a Ferrari 2

Sainz is hasonló konklúzióra jutott, mint csapattársa. „Majdnem kijött a lépés. Az egyértelmű volt számunkra, hogy nem a lágy gumikkal nem juthatunk tovább a Q3-ba a gumikopás miatt. Ezért mindent feltettünk egy lapra, de végül csak hat ezredmásodperccel maradtunk le. Mit is tehettünk volna” – boncolgatta a spanyol.

„Ami engem illet, boldog vagyok, különösen a múlt hétvégéhez viszonyítva. Úgy érzem, jól reagáltunk, mert találtunk néhány dolgot, ami segített nekünk, a beállításoknál és a vezetési stílusomban egyaránt” – folytatta Sainz. „Lépésről lépésre kell haladnunk, de a javulás azzal is magyarázható, hogy zsinórban másodjára versenyzünk ugyanazon a pályán.”