Más helyszíneken nem feltétlen jelent sokat két tizedmásodperc különbség, de a Red Bull Ringen ekkora különbség komoly rajtpozíció-eltéréseket eredményezett a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérőjén. A legjobb tízbe például fél másodperc alatti lemaradással lehetett bejutni, így Sebastian Vettel, aki nem egészen hét tizedmásodperccel volt lassabb a Q2 győztesének legjobb idejénél, kiesett a 14. helyen.

“Küszködtem egy kicsit azzal, hogy kihozzam az autóból a maximumot, szóval ez nem meglepő őszintén szólva” – mesélte az Aston Martin németje, akinek második Q2-es körét elvették a pálya kiszélesítése miatt. “Sajnálatos, hogy lecsúsztunk a Q3-ról és nem vehettünk részt rajta. Küszködtünk a hosszú etapokon tegnap, de reméljük, hogy egy kicsit javult a helyzet” – tekintett előre.

A négyszeres világbajnok a hétvége korábbi részében elmondta, nagyon várja, hogy elérje az eső a pályát. A pénteki és szombati napok időjárása száraz volt, ám vasárnapra még viharokat is jósoltak – a kérdés már csak az, mikor kúsznak be a pálya fölé a csapadékfelhők.