A Ferrari versenyzői közül Charles Leclerc indult kedvezőbb pozícióból, mégis neki volt nehezebb futama a Forma-1-es Stájer Nagydíjon, mivel a monacói versenyző már az első körben összeért Pierre Gaslyval, aminek következtében a kör végén jöhetett is ki orrkúpcserére. Intenzív felzárkózást követően végül hetedikként intették le – ahonnan rajtolt.

„Őrült délután volt, főleg azok után, ami az első körben történt. Utána nagyon nehéz volt felzárkózni, de sikerült, ami hihetetlen! Életem egyik legjobb F1-es teljesítményét nyújtottam az első kör után” – értékelte futamát Leclerc. „Így egyrészt nagyon boldog vagyok, ugyanakkor nyilvánvalóan több volt az autóban ma ennél a hetedik helyezésnél.”

Kitért a Gaslyval való összeakadására is, noha úgy kezdte, hogy még nem látta felvételről az esetet. „Akárhányszor megnézed a képeket, nyilván változik az álláspontod. Teljesen más az autóban ülve és azon kívül. Muszáj megnéznem, mert úgy éreztem, mintha egy kicsit balra húzódott volna, amikor én jobbra, hogy jobb szélárnyéka legyen. És ennek eredményeként ütköztünk…” – magyarázta.

„Határozttan jó volt azonban ma a tempónk, ami egy kellemes meglepetés volt, és jó” – zárta gondolatait a kétszeres futamgyőztes.

Leclerc nyolc futam után a hatodik az összetettben, nyolc egységgel előzve csapattársát, Carlos Sainzot, aki a 13. pozícióból startolva hatodiknak kapaszkodott fel.